Трябва да признаем, че това сравнение е напълно неочаквано. Единствената Kia, която трябваше да се мери с Focus и Golf, е Cee’d. Въпреки това, ако погледнете от гледна точка на цената, това сравенение добива смисъл.

Не може да не се отбележи как Stinger 330Si се разглежда като корейска алтернатива на Holden и Ford, които вече не се произвеждат в Австралия. Ако те все още бяха на сцената, можехме да видим, V8 Commodore да се изправи срещу Focus RS.

Поведението не е съвършено при пълна газ при големите V8 мотори. Но изглежда Stinger 330Si се представя по подобен начин.Въпреки че името е различно, това все още е същият Stinger с 3.3-литров twin-turbo мотор, който всички знаем и обичаме.

Kia са вложили много в тази кола, но това не включва звука от ауспуха, което е малко изкуствен, без значение какъв е режимът на шофиране. Точно там горещите хечбеци показват силата си, защото и трите, които споменахме, са усъвършенства своя 4-цилиндров оркестър.

Привлекателността на Golf R е в удобството и технологиите. Но това не винаги е достатъчно. В такъв случай може да предпочетете Honda или Ford. Последният дори има дрифт режим към своята AWD система. Тази машина идва само с ръчна трансмисия.

Civic Type R също е впечатляваща играчка за пистата, но също така предлага впечатляващи нива на комфорт при ежедневно шофиране. Бихме искали също така да посочим, че със свалени задни седалки, това е може би най-просторната кола в тази група.