ford focus rs

Кой не обича хот хечовете? А още повече хот хечовете с турбо и задвижване на четирите колела. Ford Focus RS е олицетворение и на двете, той е машина за забавление – дори има бутон „Drift“… та кой друг хечбек разполага с фабричен режим за пързаляне!?

Под капака Focus RS крие 2.3-литров 4-цилиндров редови турбо мотор EcoBoost с 350 к.с. – същият който ползва и Mustang EcoBoost, само че тук той е вързан към 4х4 система, която от 2017 г. разполага с множество иновативни функии за настройка спрямо оказчването. Или с две думи – стана смарт.

Но като че ли винаги на феновете нещо им е липсвало и ако реално има нещо, което от Ford можеха да допълнят към флагманският им хеч, то те го правят сега с новата лимитирана серия Ford Focus RS Limited Edition. Липсващото парче от пъзела, което получава моделът е диференциал с ограничено приплъзване на предната ос. На 100% съм сигурен, че когато феновете разберат за това ще разбият касичките – та какво по-хубаво от още една доза сцепление за 350-те к.с.?
focus rs
Focus RS Limited Edition ще се предлага и в искрящо новият агресивен червен цвят (Race Red). Ще остане наличен също в Nitrous Blue, но с черни странични огледала, черен покрив, черен спойлер и много елементи от въглеродни влакна. 19-инчовите ковани джанти, които до сега бяха опционални вече стават стандартно оборудване, както и RS2 пакетът включващ отопляеми седалки Recaro, отопляем волан, отопляеми огледала и гласова навигация.

Точна дата за лансиране и цена за новия Ford Focus RS Limited Edition все още няма, но се знае, че той ще бъде прощална серия за обикновения RS, чието производство е планирано да приключи в края на 2018 г.