Следващият Ford Mustang може да е 4х4 и с електрическа версия

Mustang

Ford наскоро празнува Националния ден за Mustang с няколко съобщения, свързани с модела, и новите подробности започват да се появяват за следващото поколение на пони автомобила.

Фирмата от Детройт съобщава, че новият Mustang ще дебютира в началото на следващото десетилетие. Малко се знае за колата, но публикацията подсказва, че компанията ще обмисли вариант за задвижване на всички колела, както и електрическа версия на класическия мъсъл кар.

Нищо не е официално, но Ford вече потвърди плановете си за plug-in хибрид на Mustang. Докладът съобщава, че ще пристигне навреме за 2019 г. и компанията вече намеква, че колата ще бъде „всичко, за постигане на подобно изпълнение като V8 с по-висок въртящ момент в ниски обороти“.

Ford не споменава много за модела, но мениджърът на маркетинга на автомобилната компания Кори Холтър заяви, че „хибридният Mustang ще помогне за по-нататъшното отключване на потенциала на модела“ на пазари като Китай и Европа.

Докладът за задвижването на всички колела също е интересен, тъй като вероятно ще увеличи привлекателността на мъсъл кара в по-студен климат. Dodge извади Challenger GT на четири колела в началото на миналата година и отбеляза, че има възможността да се справи с най-лошото, на което е способна майката природа.

Докато изцяло новият Mustang все още е далеч, компанията довършва с крайните промени по Mustang Shelby GT500. Компанията потвърди, че моделът ще има компресорен V8, който произвежда повече от 700 к.с.

Точният брой остава загадка, но вътрешни лица съобщават, че GT500 ще „комфортно ще изпревари“ Dodge Challenger Hellcat, който има 707 к.с. Въпреки това, той няма да бъде толкова мощен, колкото Demon Challenger SRT, който има 6.2-литров V8 двигател с компресор, развиващ 840 к.с. и въртящ момент от 1044 Nm.