Ford Mustang Shelby GT500 идва през 2019 със 700+ к.с.

GT500

Ford потвърди една от най-лошото пазените тайни в Детройт: новият Mustang Shelby GT500 идва да се бори с Chevrolet Camaro ZL1.

Описан като „върха на представянето на Mustang“, GT500 ще бъде fast-back купе, който е два пъти по-мощен от оригиналния модел от 1967 година. Ford не дава подробни спецификации, но производителят потвърди, че автомобилът е проектиран да произвежда повече от 700 к.с.

Мощността ще бъде осигурена от V8 двигател с механичен компресор и ще позволи на Mustang да се превърне в най-мощния, уличен модел, който някога е произвеждан. GT500 ще надмине Ford GT, който разполага с 3.5-литров EcoBoost V6, който развива 647 к.с.

Невероятното представяне няма да се ограничи до двигателя, тъй като Ford казва, че Mustang е „конструиран за пътя и състезателните писти“. Това е доста неясно, но компанията каза, че можем да очакваме „иновативни технологии за писта, мощно представяне, както и агресивен и функционален стил“.

Mustang Shelby GT500 ще бъде пуснат през следващата година, а слуховете предполагат, че автомобилът ще има 5,2-литров V8 двигател, който е свързан с трансмисия с двоен съединител. Също така можем да очакваме спирачки от карбон и керамика, скоростомер, който достига 344 км/ч., както и специален режим Drag Strip.

Ford отказва да каже кога колата ще бъде представена, но можем да очакваме повече информация за модела през следващите месеци.

https://www.youtube.com/watch?v=KtlmJLl18zo