Най-бързото коледно дърво върху Hennessey Hellcat

Hellcat

Ако някога сте купували коледно дърво, вероятно знаете, че е добра идея да пътувате бавно по пътя към дома, за да сте сигурни, че то ще остане в добра форма. Но ако сте Hennessey Performance, ще го закачите на покрива на Dodge Challenger Hellcat Widebody и ще искате да видите колко бързо можете да го доставите.

В нов видеоклип, Джон Хенеси ни запознава с червена версия на Hellcat Widebody, натоварена със специална задача. Специален багажник пренася коледно дърво, разцепвайки пътищата в Тексас. Изненадващо дървото изглежда почти непокътнато до края на пътуването, въпреки достигането на максимална скорост от 280 км/ч.

Без коледното дърво, но с багажник на покрива, този Hellcat Widebody успява да постигне максимална скорост от 285 км/ч. Dodge съобщават, че максималната скорост за модела е  314 км/ч.

Hennessey казват, че първоначално са попитали Dodge, дали може да закачат дърво на Demon-а, но за съжаление производителят не осигурил модел за теста. Но Hellcat Widebody е следващото най-добро нещо, тъй като е с 3,5 инча по-широко от базовата версия. Той получава и предния сплитер на Demon, но запазва алуминиевия капак и задния спойлер от стандартния Hellcat. Под капака намираме 6.2-литров HEMI V-8 с компресор, който произвежда 707 к.с. Автомобилът обещава по-добро ускорение и време на обиколка от стандартния топ модел.

Вижте сами най-бързото коледно дърво в  момента.