Dodge Demon, който цяла Америка чака

Demon

След представянето си на автомобилното изложение в Ню Йорк през 2017, Dodge Demon не създаде това вълнение, колкото братчето му Hellcat, когато излезе за първи път.

Ние обаче се придържаме към числата като време за 1/4 миля, дино-тестове и като бруталните 840 к.с. и 9.65 секунди, както и всички останали статистики, които правят този Challenger наистина неудържим.

Сега, благодарение на Дъг Демуро, имаме първия задълбочен анализ на Demon – какво е да се кара тази машина, както и всичките му външни и вътрешни странности – основно всичко, което го прави това, което е.

Първият факт, който Демуро заяви, е, че Demon за $ 100,000, е по-бърз от хиперкари като Bugatti Veyron, Porsche 918 Spyder или LaFerrari. Последният, например, се нуждае от 9,8 секунди, за да покрие 1/4 миля, докато американецът, както вече беше посочено, ще го направи за 9,65 секунди. Дори невероятният McLaren 720S не може да се похвали с това!

Що се отнася до странностите, ще споменем само някои от тях, като например как този топ Challenger има най-големия въздъхозаборник на предния капак в сериен автомобил или как не би трябвало да използвате полузаконните сликове във влажно или студено време. Дори Dodge ще ви посъветва да не ги използвате и на магистралата.

Вътре има някои хубави елементи, като нагреваемия волан от Alcantara или логото SRT в средата на волана, което светва, но Demon в никакъв случай не е луксозен продукт, така че качеството е добро, но не е нещо особено.

По пътя той може да бъде изненадващо лесен за шофиране. Всъщност, ако пренебрегнете пищенето на компресора и рева от ауспуха, можете да убедите себе си, че управлявате по-слаб Challenger. И все пак, щом натиснете педала на газта до долу, ще почувствате ускорението, за което хората обикновено плащат повече от един милион долара.