Пореден малък SUV – вижте предстоящия Kia XCeed в първи тийзър преди премиерата

395
XCeed

Семейството на кросоувърите на Kia ще се увеличи, след като корейците разработват модел, базиран на Ceed. Неофициално наричан XCeed, за първи път концептът се появи в арт изображение. Той изглежда доста вълнуващо, нещо което не очакваме след шпионските снимки от тестовете му по-рано тази година.

Ако се доверим на въпросната скица (а не бива предвид разликата между концептуалните изображения и реалността), виждаме полегат покрив, агресивна задница, широки калници и, разбира се, големи колела. Също така, традиционните странични огледала са някак си забравени, както и дръжките на вратите.

Серийната версия ще е доста по-различна, като XCeed ще прилича на обикновения Ceed, макар и с по-голям клиренс, пластмасови панели и преработени брони. Външните пропорции на автомобила ще го поставят срещу Ford Focus Active и Volkswagen Golf Alltrack. Той няма да се конкурира със Stonic и Sportage, тъй като ще застане между тях и вероятно ще остане с предно задвижване, въпреки че се очаква да получи и по-специални режими на шофиране.

XCeed

Някои от двигателите ще бъдат споделени с новото поколение Ceed, но се смята, че XCeed ще поеме по хибридния път към края на 2019 г., подобно на Ceed Sportswagon. Комбито ще използва същото задвижване като Niro PHEV и Hyundai Kona PHEV.

Друга новост е предполагаемото добавяне на 12,3-инчов цифров инструментален панел, който трябва да се присъедини към останалите модели на Ceed тази есен, като допълнителна опция.

Очакваме новия XCeed на изложението в Женева, което стартира съвсем скоро.

XCeed