Пореден малък SUV – вижте предстоящия Kia XCeed в първи тийзър преди премиерата

XCeed

Семейството на кросоувърите на Kia ще се увеличи, след като корейците разработват модел, базиран на Ceed. Неофициално наричан XCeed, за първи път концептът се появи в арт изображение. Той изглежда доста вълнуващо, нещо което не очакваме след шпионските снимки от тестовете му по-рано тази година.

Ако се доверим на въпросната скица (а не бива предвид разликата между концептуалните изображения и реалността), виждаме полегат покрив, агресивна задница, широки калници и, разбира се, големи колела. Също така, традиционните странични огледала са някак си забравени, както и дръжките на вратите.

Серийната версия ще е доста по-различна, като XCeed ще прилича на обикновения Ceed, макар и с по-голям клиренс, пластмасови панели и преработени брони. Външните пропорции на автомобила ще го поставят срещу Ford Focus Active и Volkswagen Golf Alltrack. Той няма да се конкурира със Stonic и Sportage, тъй като ще застане между тях и вероятно ще остане с предно задвижване, въпреки че се очаква да получи и по-специални режими на шофиране.

XCeed

Някои от двигателите ще бъдат споделени с новото поколение Ceed, но се смята, че XCeed ще поеме по хибридния път към края на 2019 г., подобно на Ceed Sportswagon. Комбито ще използва същото задвижване като Niro PHEV и Hyundai Kona PHEV.

Друга новост е предполагаемото добавяне на 12,3-инчов цифров инструментален панел, който трябва да се присъедини към останалите модели на Ceed тази есен, като допълнителна опция.

Очакваме новия XCeed на изложението в Женева, което стартира съвсем скоро.

XCeed