Kia Sportage 2019 представя нови системи на задвижване

Sportage

Kia пусна първата официална информация за 2019 Sportage, преди есенния дебют. Както се очакваше, акцентите включват добавянето на 2.0-литров дизелов хибриден двигател, както и нов 1.6-литров дизелов двигател, претендирайки, че е „най-чистият дизелов двигател, който Kia някога е направила“.

Другите промени включват фини актуализации по дизайна на Sportage, включително нови предни и задни брони, преработени предни и задни фарове, ревизирани LED фарове за мъгла и нови джанти (от 16 до 19 инча).

Kia ще добави и пет нови варианта за боя. GT-Line моделите ще получат черна радиаторна решетка с означение, черни и сребърни защитни кори отдолу и двойни изпускателни тръби.

Интериорът на Kia Sportage ще разполага с нов волан, преработен инструментален клъстер и нова двуцветна тапицерия. Списъкът за безопасност включва най-новите системи за подпомагане на шофиране от Kia, включително Smart Cruise Control с Stop & Go система, следене на околната среда Around View за по-лесни маневри при паркиране и предупреждение за водача.

Корейският производител също така актуализира системата за инфоразвлечение за европейските модели, които вече получават стандартен 7.0-инчов дисплей, а като опция се предлага безрамков 8.0-инчов.

Kia не разкрива технически подробности за новата хибридна дизелова система, наречена EcoDynamics +, освен че 2.0-литровия дизелов двигател е подсилен от 48-волтова батерия и Mild-Hybrid стартер генератор. Kia твърди, че новата хибридна система може да намали емисиите на CO2 с 4% за новия WLTP цикъл.

Що се отнася до другия двигател – 1,6-литров „U3“ CRDi ще замени съществуващия 1.7-литров агрегат в гамата и ще бъде наличен в два варианта: 115 или 136 к.с. Последната версия ще бъде налична при задвижване на всички колела и 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител.

Актуализираната 2019 Kia Sportage ще се продава в Европа през третото тримесечие на 2018 г., така че очаквайте да научите повече за неговия дизелов хибриден задвижващ механизъм през идните месеци.