Новото Audi S3 ще е по-агресивно, по-мощно и по-умно

S3

Audi лека полека завършва следващото поколение A3 и S3, като мощната версия бе изловена на зимни тестове.

Новото поколение на компактния модел на марката ще възприеме по-острия и осъвременен дизайн, който ще го доближи до най-новите модели на компанията, като Audi Q3 и Q8. Тестовите автомобили все още са напълно покрити, но детайлите отпред и отзад разкриват ясно посоката на изостряне на модела.

Предницата, разбира се, ще се отличава с шестоъгълната решетка на марката, а фаровете ще следват стъпките като при Q8. Задницата ще е по-проста и изчистена. Както при всички S3 модели, и новият ще получи предна броня с по-големи отвори, по-изразени странични прагове, по-големи джанти и четворка ауспуси.

Цифровият панел на Audi, както и най-новата инфоразвлекателна система, ще се стремят да дадат на новото A3 необходимата високотехнологична атмосфера, за да се противопостави модела на предстоящото BMW 1-Series и новата Mercedes A-Class.

Задвижващият механизъм в новия модел се очаква да остане същият, което означава 2.0-литров 4-цилиндров турбо агрегат, съчетан със 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител и Quattro системата за задвижване на всички колела . Крайната мощност се очаква да нарасне леко от сегашните 302 к.с. и 400 Nm. Според последните WLTP норми двигателят ще бъде снабден и с филтър за твърди частици.

Както и при повечето нови хечбеци тези дни, Audi ще се отърве от варианта с три врати, но възнамерява да представи нов 5-врат liftback вариант.