BMW 1-Series 2019 с предно предаване разкри още от себе си

1-Series

Вече започваме да получаваме много по-ясна представа какво да очакваме от новото BMW 1-Series, след като официално дебютира другата година.

Нещото, което ще бъде много различно по отношение на тази нова 1-Series, с кодово име F40, е, че в сравнение с предшественика си, ще има задвижване на предните колела, подобно на последния Mercedes-Benz A-Class.

В крайна сметка ще видим продукт, който ще направи пътниците по-щастливи, като предлага повече място отзад, нещо, с което сегашното поколение 1-Series не може да се похвали. Единствено шофьорите, или поне тези, които предпочитат динамиката от шофиране на модел със задно предаване бяха истински доволни.

И двете поколения 1-Series дойдоха, впечатлявайки хората с външния си вид. Всъщност първава версия беше много противоречива, когато за пръв път се появи през 2004 г., дори и след като постигна пазарните си цели.

След това дойде второто поколение през 2011 г., което изглеждаше прилично, особено след като бе оборудвано с M части отвън. И все пак се намираха някои сходства с VW Polo. Дали BMW се научи от грешките си? Можем само да се надяваме. Особено след като Mercedes свърши страхотна работа с най-новата си A-Class.

Определено трябва да видим новата 1-Series без камуфлаж, преди да извадим окончателни изводи. Въпреки това, въз основа на тези шпионски снимки, цялостната форма и дизайн са някак си изключително завладяващи. Единственото, което изглежда малко не на място са големите странични прозорци.

Задните светлини изглеждат съвремененни, със свеж дизайн и цялостна форма.

Вътре очакваме да видим повишаване на качеството и бордовите технологии, въпреки че се надяваме, че мястото на шофьора ще остане точно толкова добро, колкото и при предишните версии, в смисъл, че твърде голямото увеличение на практичността би могло да навреди на имиджа на 1-Series.

Що се отнася до задвижванията, някои доклади твърдят, че най-добрите модели като M130i xDrive и M140i xDrive ще имат задвижване на четирите колела, като първото се очаква да се конкурира с Mercedes-AMG A35, а второто – евентуално с A45 и RS3. Останалата част от гамата трябва да предлага комбинация от турбо бензинови и дизелови агрегати.

Третото поколение BMW 1-Series трябва да дебютира в началото на следващата година, което означава, че можем да го видим в Женева през март. Веднъж попаднала в шоурумите, новата 1-Series ще се изправи срещу Mercedes A-Class, Audi A3 и Volvo V40.