Новият Mercedes-AMG CLA 45 скри най-важното

AMG CLA 45

Mercedes-AMG CLA 45 излезе на „разходка“ почти без камуфлаж. Тестовият автомобил крие само най-същественото, което ще го отличава от останалите CLA модели.

Предната част на прототипа се характеризира с промените, които са характерни за AMG, но скрити под тънък слой фолио. В сравнение с по-малките модели на CLA, най-очевидната промяна е, че AMG включва вече познатата ни Panamericana решетка. Ще видим и по-големи отвори и малък спойлер отдолу.

Гледан отстрани, Mercedes-AMG CLA 45 се отличава с черни, 5-спицови джанти, а зад тях се показват по-големи дискове и апарати. Задната част включва нова броня, дифузьор, спойлер и четири изпускателни тръби.

Когато продажбите на новия CLA 45 започнат, автомобилът ще се продава с 2,0-литров 4-цилиндров турбо двигател, който ще предлага 383 к.с. и 416 к.с. в S версията. Подобно на предстоящото поколение A45, новото задвижване на четирите колела на CLA 45 ще притежава „Drift“ режим и обещава да бъде стъпка нагоре в сравнение с предишното по отношение на динамиката и представянето по права линия.

По-рано тази седмица Mercedes-AMG разкри дългоочаквания A35 Sedan и вероятно ще видим подобен CLA 35. Подобно на A35, CLA 35 ще има 2,0-литров 4-цилиндров турбо агрегат с 302 к.с., 7-степенна трансмисия с двоен съединител и задвижване на всички колела.

Тъй като CLA вече влезе в производство и първите автомобили ще бъдат доставени през май, очакваме, че топ версията от AMG ще се появи съвсем скоро.