Новият Mercedes-AMG A45 ще дойде в две версии

A45

Дългоочакваният Mercedes-AMG A45 ще бъде представен на автосалона в Женева и според последни информации ще дойде в две версии.

Редица журналисти наскоро имаха късмета да се докоснат до новия прототип на А45. Autocar каза, че по време на събитието Mercedes-AMG обявяват, че в стандартна форма новият A45 ще разполага с 383 к.с., докато онези, които търсят повече мощ, ще могат да изберат A45S 4Matic +, който ще изкара 416 кончета. Това са много сериозни цифри за 2.0-литров 4-цилиндров двигател.

Благодарение на инженерния гений на Mercedes, A45 S 4Matic + има 12 к.с. повече BMW M2 Competition и 22 к.с. повече от Audi RS3, както и цели 46 к.с. повече от своя предшественик.

2.0-литровият двигател в новата A45 е сериозно модифицирана версия от този, който намираме в A35. За да увеличи мощността с повече от 100 к.с., Mercedes-AMG добавя нов турбокомпресор и още куп промени. AMG направо си го смята за изцяло нов двигател.

Новата система за задвижване на четирите колела също ще бъде достъпна в най-новата A45. Разработена от AMG и Magna Powertrain, тя използва електро-хидравлично задвижване и заменя задния диференциал с два съединителя. Следователно, системата може да изпрати 100% от мощността към едно от задните колела, ако е необходимо. Освен това тази настройка ще позволи на Mercedes-AMG да доставя още повече радост с Drift режим.

Визуално, Mercedes-AMG A45 ще сподели много елементи с по-евтиния A35. Основните разлики ще са в предните решетки, четирите изпускателни тръби и джантите.