На автомобилното изложение в Женева Aston Martin показа не един, а две суперкара със средно разположен двигател. Това са предварителни концепти на 2021 AM-RB 003 и 2022 Vanquish, които ще започнат нова ера в историята на марката.

Новите британски суперавтомобили ще стоят под хиперкарът Valkyrie, като Vanquish ще се изправи срещу Ferrari F8 Tributo, McLaren 720S и Lamborghini Huracan, докато AM-RB 003 ще се пусне направо в голямата лига на екзотиките.

Една от ключовите разлики между тях е, че Vanquish ще се базира на специално изработено алуминиево шаси, което ще улесни производството и ще му помогне и ценово. Мощността ще дойде от изцяло нов, проектиран от компанията, twin-turbo V6 двигател, който трябва да осигури над 700 к.с., за да може успешно да се справи с конкуренцията.

AM-RB 003 от друга страна вече известен като „син на Valkyrie“. Той ще бъде по-удобен и по-лесен за управление хиперкар, отколкото екстремния Valkyrie. Моделът ще предлага повече пространство в кабината и малко по-малко агресия. Въпреки това, той все още ще бъде истински хиперкар, включващ електрифициран задвижващ механизъм, заедно с новия V6 от Vanquish, така че производителността ще бъде просто спираща дъха.

Top Gear имаше шанса да прекара малко време с двата нови суперкара на Aston Martin, показвайки ни подробностите, които ще помрачат дните на Ferrari.