Любовта към SUV-овете уби наследника на Honda S2000

S2000

Изминаха почти 9 години, откакто Honda свали от производство S2000 и въпреки многобройните си доклади, които твърдят, че роудстърът с изключителна популярност в крайна сметка ще се завърне, нещата не изглеждат толкова добре.

Това е така, защото старши мениджърът по продуктовото планиране на Honda, Хайато Мори, съобщи пред AutoGuide, че наследникът на S2000 никога няма да се появи.

Мори каза, че това се дължи на факта, че потребителите се спират на кросоувъри и SUV-ове и повечето от тях не са склонни да плащат суми за S2000 роудстър, поради тяхната непрактичност. Това затруднява съществуването на такива автомобили на днешния пазар, а изследванията и разработките им просто струват твърде много, затова и Nissan задържа новия 370Z.

Тези, които все още искат вълнуващо пътуване, което е и практично, в крайна сметка ще си купят компактни хот хечове, като например новата Honda Civic Type R, и затова производителят вероятно няма да съживи S2000.

Въпреки лошото търсене сред роудстърите, все още има няколко автомобилни компании, които ги правят. Сред тях можем да споменем все по-популярните Mazda MX-5, Porsche 718 Boxster и Alfa Romeo 4C Spider. BMW също работи върху ново поколение Z4, което споделя своите основи с новата Toyota Supra, а Nissan продължава да предлага 370Z Roadster на различни пазари, включително и в САЩ.