Nissan не са се отказали от нов Z спортист

Z

Изглежда, че спортната кола на Nissan Z не е забравена, въпреки факта, че все още няма официални данни за замяната на остарялата 370Z.

Главният ръководител на планирането Филип Клайн съобщи пред Automotive News, че съобщенията за смъртта на Z са много преувеличени.

Когато той бе попитан, дали Nissan развива наследник на 370Z, който е на пазара от 2009 г. насам, той избягва да даде ясен отговор. „Работим по него реално, но няма какво повече да ви кажа“ – ​​каза Клайн.

Последните доклади информират за това, че Nissan се бори да направи разумен бизнес ход с нов Z и че компанията вероятно ще изхвърли проекта напълно. Но Клайн казва друго.

„Z е труден пазар“, каза той. „По-скоро той се свива в целия свят. Но ние все още вярваме, че има място за Z и искаме да го запазим жив, и работим върху това.“

„Това е в средносрочен план“– каза той. „В дългосрочен план има и други съображения. Ако направим изцяло нов автомобил, какъв трябва да бъде, за да запазим страстта жива? Ние работим много сериозно по този въпрос – как можем да запазим Z жив и освежен и какво ще бъде следващото поколение? „

Той също така спомена, че настоящата тенденция на SUV-овете е изместила мисълта на клиентите за „скорост, ускорение и завиване“ като стойност в превозното средство. Добавете към това и най-новите правителствени разпоредби, които увеличават теглото и цената на нови коли благодарение на комплекти за безопасност, по-тежки оси и др.

Тези фактори затрудняват Nissan да развие изцяло нов спортен автомобил като Z, който традиционно се предлага на пазара като лесен и достъпен спортист.

Най-малкото сега знаем, че Nissan наистина търси начини да създаде изцяло нов Z. „Страстта е там“, каза Клайн. „Въпросът е как можем да го освежим и какъв ще бъде пробивът в дългосрочен план?“