Топ моделът на предстоящият нов Z4, ще се предлага в две конфигурации. Стана ясно, че BMW Z4 M40i, ще се предлага с два различни двигателя. Единият за европейския пазар – B58M1 – 3 литров, шест цилиндров  агрегат с мощност от 335 к.с, а другият двигател, предназначен за пазарите отвъд Европа – B5801, отново ще бъде със същата кубуратура, но с внушителните 385к.с.

Това на пръв поглед странно решение на баварците, всъщност е абсолютно логично. Просто европейските норми за вредни емисии са доста по-строги, което налага и редуцирането на конските сили. След като стана ясно, че от BMW не планират да има Z4 M, то вероятно, версията с 385 к.с. ще бъде най-мощното Z4. Все пак за истинските мераклии, има малка надежда, прокрадват се слухове, че БМВ Z4 M40i ще предлага “Competition Package“ срещу доплащане, така че вашият роудстър, може и да бъде по-мощен от стандартната версия. Това разбира се не е официално, така че не можем да гадаем, какво всъщност ще предлага този пакет.

Това което знаем със сигурност е, че ако не ви се плаща данъка на 335к.с/385к.с. От BMW са се погрижили и за това, Z4 ще се предлага и с 2-литров 4 цилиндров бензинов агрегат, разполагащ с 180к.с и с 3-литров шестак със “скромните“ 248к.с. А ако искате дизел, ще трябва да се преориентирате към някой друг модел на флагмана, тъй като Z4 няма бъде оборудван и с дизелов двигател.