Какво ли означават тези патенти на Toyota?

Toyota

В понеделник Toyota патентова изображения на нов модел за вътрешния си пазар, показвайки fastback купе, което може да се превърне в духовен наследник на MR2.

Що се отнася до MR2 обаче, проблемът е, че концептуалните снимки не изглеждат това… спортно. Някои може да кажат, че автомобилът изглежда прекалено детински за спортна кола, докато други няма да открият разлика между предницата и задницата. И, за бога, ще са прави!

Пропорциите подсказват средноразположен двигател, като покривната линия е видимо удължена към задната част по доста неприятен начин.

Toyota

По-скоро изчистеният дизайн и изключително капкообразното купе биха имали по-голям смисъл, ако автомобилът приеме електрическо задвижване, което е най-вероятният вариант. Все пак детайлите като огледалата за обратно виждане и дръжките на вратите подсказват почти завършен концепт.

Друга възможност е въвеждането на напълно електрически задвижващ механизъм, при който електрическият мотор е монтиран зад двете седалки, а батерията е разположена под пода за по-нисък център на тежестта.

Желанието на Toyota да добави трета спортна кола в гамата си беше съобщавано широко през последните няколко години. Дори Тецуя Тада, главният инженер на новата Supra потвърди това още през 2017 г., но оттогава проектът изглежда се пази в тайна.

Надяваме се, че Toyota ще разкрие тайната относно третата си спортна кола. Ако не в Ню Йорк, то поне в Шанхай.