Шефът на Toyota обещава още спортни коли

Supra

В момента Toyota произвежда GT86 и скоро представи изцяло новата Supra, но в бъдеще можем да видим още спортни автомобили.

По време на интервю за Autocar при представянето на новата Supra на автомобилното изложение в Детройт, шефът на Toyota Акио Тойода каза, че иска да види повече спортни автомобили.

„SUV-овете са хубави, но в края на краищата има ли нещо по-добро от спортна кола със задвижване на задните колела? Надявам се, че това няма да бъде последният спортен автомобил на Toyota, който виждате от нас” каза той.

Когато Тойода визира „спортни автомобили“, вероятно това означава мощни превозни средства, а не само купета с две врати като Supra. Вследствие на това Toyota може да създаде множество нови модели с GR обозначение, включително такива, базирани на Yaris и най-новата Corolla.

По отношение на истинските спортни автомобили, Toyota има редица маршрути, по които може да поеме. Например, тя може да реши да пусне модерна версия на популярната MR2, може би оборудвана с хибридно или изцяло електрическо задвижване, което ще му помогне да навлезе в разширяващия се свят на електрически спортни автомобили. Такова превозно средство обаче не е нищо повече от спекулация към този момент.

Каквато и да е посоката, която Toyota ще предприеме, е окуражаващо да се чуе, че човекът, който отговаря за компанията, е този, който настоява за по-спортна и привлекателна посока.

Що се отнася до новата Supra, реакцията към нея е смесена. Оборудвана с 3.0-литров 6-цилиндров двигател с турбокомпресор от BMW и 335 к.с., някои се оплакват, че това не е истинска Supra. Търсенето, обаче, изглежда силно и ще бъде интересно да се види колко добре ще се продава моделът през първата си година на производство.