Време е Toyota да направи и MR2

MR2

Изцяло новата Supra ще бъде представена след няколко седмици, а 86 започва вече да остарява. Toyota със сигурност знае какво прави в момента.

Отделно от всичко друго, се носят слухове, че името MR2 може да бъде върнато. Можем да очакваме модерен задвижващ механизъм, за който се смята, че ще е хибриден или напълно електрически, въпреки че конвенционалният двигател с вътрешно горене не е изключен.

Със средно разположен двигател, както и предшествениците му, изцяло новото MR2 може да се окаже доста забавен за шофиране автомобил, независимо дали се задвижва от изкопаеми горива или електричество.

Едно нещо е сигурно: за разлика от предишните проекти на сътрудничеството с друг автомобилен производител, както в случая със Supra (BMW) и 86 (Subaru), задвижването ще бъде разработено вътрешно. Това се смята за задължително за да получи авромобилът ДНК-то на Toyota.

Новото MR2 не се придвижва напред към посока производство. Но ако най-накрая бъде одобрено, то може да пристигне преди 2025 година.

Макар че нямаме никаква представа как може да изглежда, редица визуализации от Esa Mustonen разкриват зашеметяващ външен дизайн, с препратки към Alfa Romeo 4C и дизайнерски елементи от предстоящата Supra. И докато първото е малко вероятно, последното има смисъл – ако някога проектът получи зелена светлина, несъмнено ще черпи вдъхновение от по-големия си брат.