новата supra

Откакто бе официално представена пред погледите на широката публика, новата Supra на Toyota събра около себе си милиони противоречиви мнения свързани основно с факта, че под предния и капак тупти двигател, който не само, че не е на японския производител, ами дори е на конкурентна немска марка – BMW.

Друга част от критиките бе отправена към външния вид на спортното купе, което според феновете изглежда като „жалка пародия на прототипа FT-1“. Много се изговори по въпроса, затова да не човъркаме повече в раната.

Във връзка с това, обаче, Toyota с всички сили работи по въпроса за промотирането на модела, като огромна част от кампанията им е под формата на кратки видеа в YouTube. А каква по-добра идея от това да поставиш зад волана една от най-разпознаваемите личности в моторния спорт – 2-кратния световен шампион във Формула 1 – Фернандо Алонсо.

Сюжетът е кратък, точен и ясен. Алонсо завърта цяла обиколка около пистата Фуджи, чиято конфигурация е перфектна за теста благодарение на редуващите се дълги прави и остри завои. Шампионът изглежда впечатлен от спирачната система на колата, както и от ускорението, идващо от 3.0 литровия турбо двигател на BMW с 335 к.с. и 500 Нм въртящ момент. Всъщност крайната оценка на Фернандо е, че автомобилът предлага страхотен баланс между спортен и ежедневен автомобил.

За съжаление новата Supra е налична само и единствено с автоматична скоростна кутия, но ние тайно се надяваме от Toyota да зарадват феновете си и с механична такава.

https://www.youtube.com/watch?v=7ChI2qFP-Qs&t=44s

Отбележете в коментарите какво е общото ви мнение за новото спортно купе на компанията.