supra

Отново рекорд и то само месеци след като бе постигнат предишният такъв за най-скъпо продадената Supra в света – 121 000 долара. Този път сумата е 173 600 долара, а колата е напълно заводска 4-та генерация на легендарния модел в черен цвят и доста рядък бежав салон.

Да, тя е перфектна и даа, пробегът и е само 11 200 мили, но не е ли вече малко прекалено, това което се случва напоследък с този модел. Обожаваме Toyota Supra и разбираме, че скандалната поява на новата 5-та генерация бе логично да надуе сумата за запазени брoйки от старата. Но хора… над 150 хиляди в долари са повече отколкото бихте платили за тoп версия на Porsche 718.

Според доклада на RM Sotheby’s първоначалния дом на колата е Илинойс, където е навъртяла първите си 6000 мили. В последствие е била пренесена в Швейцария преди 1 година, а сега собственикът като че ли иска да се отърве от своята туин-турбо Supra MK4.



Дали следващият ще успее да и вземе още повече пари някой ден или цената и ще спре да расте. Ще разберем все някога, но за момента Tyota Supra 4 генерация се развива като един доста емблематичен класически автомобил.