Дали BMW i7 ще бъде електрическа 7-Series

i7

BMW може и да се отказа от супер луксозната 9-Series, която щеше да седне над 7-Series, но неговата „i“ гама може да нарасне с пускането на голям електрически седан, наречен i7.

BMW Blog цитира неназовани източници и твърди, че i7 ще бъде електрическата алтернатива на компанията 7-Series. Ако това е вярно, това означава, че автомобилът ще се конкурира директно с предстоящия Mercedes-Benz EQS, електрическият брат на следващото поколение S-Class.

Малко подробности са известни, но ако размерът е подобен на 7-Series, BMW ще има повече от достатъчно място, за да го оборудва с голяма батерия и мощна двойка електромотори. Автопроизводителят очевидно се стреми към WLTP пробег от поне 600 км и ще се възползва от опита си с електрическите двигатели от състезанията във Formula Е.

Подобно на BMW 7-Series, задвижван от двигател с вътрешно горене, i7 трябва да се предлага в множество варианти с различни нива на оборудване и мощности и различен пробег.

Настоящите доклади твърдят, че автомобилът може да бъде пуснат още през 2022 г., но това изглежда малко вероятно. Следващият модел на BMW ще бъде модерният кросоувър iNEXT, за който знаем от година. Той вече започна тестване и производството му ще започне през 2021 година.

Освен това очакваме новини и за седана i4. За да стартира i7 през 2022 г., BMW вече трябва да са напреднали със своето развитие и освен ако колата не се създава тайно, все още компанията не изглежда готова за подобен проект толкова скоро.