BMW i4 EV ще си съперничи с Tesla Model 3

i4

Това са първите шпионски снимки на предстоящото BMW i4 2021, което представлява следващата стъпка на немския производител в i гамата и цели да изтласка Tesla от пазара на компактните електромобили.

Може би най-изненадващият факт за BMW i4 е липсата на подходящ футуристичен дизайн, защото то прилича повече на 4-Series Gran Coupe и по-малко на i8 с четири врати.

Това вероятно се дължи на факта, че BMW иска i4 да изглежда по-достъпен за клиентите, тъй като това ще бъде един от първите модели, които действително ще разчитат на търговския си успех.

Купето с четири врати 4-Series Gran Coupe е един от най-успешните на пазара, а електромобилът определено ще придобие свои уникални дизайнерски щрихи, като предните и задните брони например.

Неща като специални i бъбреци отпред и уникалните дръжки на вратите са само някои от очакваните характеристики на дизайна. BMW вече каза, че i4 ще черпи вдъхновение от концепцията i Vision Dynamics, която беше разкрита на автомобилното изложение във Франкфурт.

Предстоящото BMW i4 ще се похвали с CLAR архитектурата, точно както всички 3-Series и по-големи модели. Някои доклади казват, че той ще бъде част от цялостната гама на 4-Series, която ще предлага бензинови, дизелови, plug in и хибридни задвижвания.

2021 BMW i4 ще предлага избор между задно и задвижване на всички колела. Базовата версия ще има мотор, монтиран отпред, задвижващ задните колела, насочен към динамично и чисто шофиране.

По-скъпият модел ще използва два електродвигателя, всеки от които ще управлява съответната ос. Целта на BMW е, че i4 ще предлага пробег до 700 км, както и водещо време до 100 км/ч.