За първи път бе забелязан Mercedes EQS

EQS

Mercedes ще представи новия EQC по-късно тази година, а сега хвърляме поглед към предстоящия EQS.

EQS ще се превърне във флагмана на новата марка EQ на Mercedes. Шпионските снимки предполагат, че моделът ще бъде стилно комби или shooting brake, или голямо купе с четири врати.

Снимката не разкрива много, но показва, че моделът ще има къс капак и минимални надвеси. Автомобилът има и изтънчени фарове и изключително дълго предно стъкло.

Предните врати изглеждат масивни и свършват до огледалата. Това предполага, че само част от предните прозорци ще могат да бъдат смъквани.

Можем да видим скосена покривна линия и заоблена каросерия. Тези уникални характеристики ще помогнат да се разграничи модела от следващото поколение S-Class, което се очаква през 2020 или 2021 година.

Mercedes не казва много за EQS, но главният инженер на EQC Майкъл Келц вече даде малко информация за колата. През април той описа модела като S-class автомобил, който ще е „най-доброто“ и съчетава лукса с електрическото задвижване. Той добави, че моделът ще бъде напълно отделен от S-Class.

Информацията за колата е много оскъдна, но докладите предполагат, че тя ще се изгради на MEA архитектурата и може да бъде пусната през 2020 г.