Дали това е Porsche или F1 болид?

Porsche

Класическите Porsche-та вече се срещат под всякаква форма. Благодарение на перфекционисти като Singer, тунинг ателиета като RWB или програмата Porsche Classic, можем да задоволим всеки наш вкус.

Въпреки всичко това Porsche 911 не е като никое друго. То идва, за да разбие статуквото, за да покаже, че там някъде има тотално откачени хора, и че те не се съобразяват с нищо. Това личи от първите CGI снимки, показващи продукт, невиждан досега.

Oil Stain Lab има идеята да създаде спортен автомобил с V8 двигател, с лице на старо 911 и драматично различаваща се задница, с огромни гуми, наподобяваща болид или прототип от Льо Ман. Въпреки това, предницата ще си остане на Porsche.

Porsche

Концепцията зад автомобила звучи още по-ненормално от самата кола. Според създателите на Half11 идеята е да се покаже какво ще се случи, ако Porsche Motorsport се бяха фокусирали единствено върху 911 в края на 60-те години.

Half11 все още съществува само във виртуалното пространство. Проектът може да се види в Instagram страницата на Oil Stain Lab, но хората, които стоят зад него, казват пред Autoweek, че първата кола ще бъде готова за около шест до девет месеца.

„Колата е почти готова; тя е отрязана, ролбарът е частично изграден и много от частите са закупени“, каза Никита Бридан от Oil Stain Lab. „Това, което още не е създадено, се усъвършенства чрез CAD програмите. Вероятно сме на около шест-девет месеца от възможността да го управляваме… но може да отнеме по-малко или повече време, нямаме идея.“

Този проект със сигурност тотално преобръща представата ни за класическо Porsche. Без съмнение той ще породи много дискусии и ще събере както много фенове, така и доста критици. Вие от кои сте?