Поредното уникално 911 от Singer

Singer

Singer и техните клиенти очевидно вече не се задоволяват с простото реставриране на стари модели на Porsche. Специалистите от Калифорния разкриха още по-напреднала версия на класическия немски спортен автомобил, а резултатът се смята за „най-модерното Porsche 911 с въздушно охлаждане в света“.

Проектът е наречен Dynamics and Lightweighting Study (DLS). Проектът е резултат от партньорството между Singer Vehicle Design и Williams Advanced Engineering, клиентската дивизия на състезателния отбор от Формула 1. Моделът обединява 4.0-литров 6-цилиндров боксер с четири титаниеви клапана на цилиндър, уникална система за смазване, вдъхновен от F1 дросел и различни магнезиеви компоненти. Резултатът е 500 конски сили, доставени при крещящите 9 000 об/мин. Прекъсвачът и обемът на мотора са като в модерно GT3 RS, но все пак моделът запазва въздушното охлаждане.

Каросерията също така е преработена изцяло, направена от карбон по система, изчисляваща въздушния поток. Отпред виждаме нов преден сплитер и оптимизирани вентилационни отвори, канал на покрива и спойлер, огромно задно крило, а охлаждането на двигателя се подобрява чрез отвори в страничните прозорци. Всичко в тази кола е по-леко и по-твърдо в сравнение с оригиналното 964, на което се базира.

Колата разполага с ABS и ESC от Bosch, 6-степенна магнезиева кутия от Hewland, карбон-керамични спирачки от Brembo, 18-инчови ковани джанти от BBS, гуми Pilot Sport Cup 2 от Michelin, карбонови седалки от Recaro и карбонов волан от Momo. Разбира се, интериорът е напълно издържан в стилана Singer. Вижда се как лостът е свързан с кутията, имаме педали от карбон и титан и карбонов инструментален клъстер.

Това впечатляващо начинание вероятно струва адски много. Но няма да е единственото, което ще се появи в Гудууд, където ще бъде представено. Цели шест „нови“ машини от Singer ще бъдат показани.