Porsche Classic възстанови Carrera GT в уникално зелено

Carrera GT

Porsche Classic имаха задача от американски колекционер не само да възстановят неговата Carrera GT, но и да го направят според личните му предпочитания. Резултатът е тази превъзходна Carrera GT в Oak Green цвят.

Изминаха 12 години, откакто Porsche преустанови производството на Carrera GT, и въпреки изминалото време, едва ли то налага пълна реставрация на класическия V10 суперавтомобил.

Porsche Classic обаче не са отказали проекта, приемайки поръчката и започвайки работа. Автомобилът бил разглобен на съставните си части, които впоследствие са проверени, а за тези които имало нужда – ремонтирани или подменени с нови.

Специалистите на Porsche прекарват 350 часа в ръчно шлайфане и боядисване на всички компоненти от карбон, тъй като покритието на по-старите елементи има тенденцията да пожълтява и да избледнява с времето. Те също така дават на Carrera GT цялостен завършек в Oak Green Metallic, цвят, който първоначално не е бил наличен за V10 суперкара.

Магнезиевите джанти с пет спици също са преработени, като централната част е завършена в златно с „полиран” пръстен. Специалистите по материали от Porsche в изследователския център Вайсах заявиха, че полирането на джантите би застрашило опасно материала, което ги довежда до алтернатива – и никога преди това не е тествана в производството: използването на истинско сребро. След това те нанасят слой гланц върху джантата, като постигат хром-подобно покритие на повърхността, допълвайки го с финално покритие от прозрачен лак, за да го предпазят от корозия.

Преродената Carrera GT беше представена в Porsche Experience Center в Атланта.