VW T-Roc кабриолет е почти готов

T-Roc кабрио

VW са почти готови с кабрио версията на T-Roc SUV. Последните снимки ни разкриват почти завършен модел, скрит за камуфлаж на тестове на студено.

Изглежда странно, че някои производители все още имат интерес към нишата на SUV кабриолетите, но явно VW смята, че зад новия модел се крие добра печалба.

Супер компактният SUV ще бъде третият член на семейството на T-Roc, следвайки редовната и R-версиите. Последната беше наскоро представена на Автомобилното изложение в Женева.

Със сигурност ще бъде интересно да се види колко повече ще тежи предстоящия T-Roc кабрио над стандартния модел. Това се налага тъй като производителите заздравяват шасито и рамката на предното стъкло, за да компенсират загубата на таван.

VW вече каза, че топлес T-Roc ще бъде „емоционалната вариация“ в гамата, така че можем да очакваме привлекателни цветови комбинации отвътре и отвън. От само себе си се разбира, че повечето от интериора ще бъде споделен с обикновените модели.

Гамата от двигатели също ще се пренесе от стандартния модел. Това означава, че T-Roc кабриолет най-вероятно ще се предлага както с бензинови, така и с дизелови агрегати. Ще видим 1.0- и 1.5-литрови TSI двигатели, както и топ версията с 2.0-литров мотор, предлагащ 187 к.с. Дизеловата серия включва 1,6-литров и 2,0-литров TDI агрегат, като последният също идва със 187 к.с.

Производството на новия VW T-Roc кабрио ще сзапочне в завода в Оснабрюк, като германският производител очаква да сглобява до 20 000 броя годишно. Дали обаче числата ще се оправдаят? Ще видим.