Официално VW T-Roc R вече е тук

T-Roc R

Доскоро спортните джипове идваха само от премиум марките. Масовите производители искат част от пазара, така че гледки като този VW T-Roc R скоро ще са нещо напълно обичайно.

С дебюта си на автомобилното изложение в Женева следващия месец, T-Roc R се явява първият SUV с R в името. Разработен от Volkswagen R дивизията, моделът предлага приблизително същата мощ като Golf R.

Той използва същия 2.0-литров TSI турбо 4-цилиндров агрегат, който произвежда 296 к.с. и 400 Nm въртящ момент. Свързан със 7-степенна автоматична DSG трансмисия с двоен съединител и стандартно 4Motion задвижване на всички колела, бензиновият двигател дава възможност на T-Roc R да се похвали с впечатляващи характеристики за SUV.

Спринтът от 0 до 100 км/ч. отнема само 4,9 секунди, а максималната скорост е ограничена до 250 км/ч. Естествено, моделът не е само мощен двигател, заврян в стандартния модел. SUV-ът също така получава по-ниско окачване и стандартна прогресивна кормилна система за по-добро завиване, а 17-инчовата спирачна система, взета назаем от Golf R Performance, помага за безопасното спиране на T-Roc R.

Другите характеристики за подобряване на производителността включват launch контрол, нов режим на шофиране „Race“ и възможност за ръчно изключване на контрола на стабилността.

Дизайнът на Volkswagen T-Roc R разкрива истинската му спортна същност. Бодикитът включва уникална решетка на радиатора, по-агресивни брони с големи отвори за въздух, дифузьор с четири ауспуха и изключителни 18-инчови джанти Spielberg. По желание, клиентите могат да получат и 19-инчови джанти Pretoria в тъмен графит, заедно с гуми с размер 235/40 R19.

Хромираните капачки на огледалата, спойлерът на покрива, малко по-широките калници и черните спирачни апарати допълват спортната визия. Клиентите също ще имат възможност да изберат и черен покрив като опция.

Отвътре, T-Roc R демонстрира същата спортна атмосфера благодарение на много детайли, запазени за R-марката. Плоският волан и перата зад него, черният таван и педалите от неръждаема стомана са само част от промените в интериора. В сравнение с обикновения T-Roc, тази версия се отличава със стандартно бяло осветление, микрофибърни повърхности и меки, приятни на пипане пластмаси. Nappa кожата и карбоновите елементи ще са по избор.

Автомобилът, представен тук, се представя за „концептуален, почти готов за производство“, но е съвсем очевидно, че така ще изглежда и крайният продукт, когато бъде официално пуснат по-късно тази година.