Кое е за предпочитане – Audi Q2 или VW T-Roc?

Q2

VW T-Roc и Audi Q2 отлично илюстрират стратегията на VW Group за споделяне на компоненти сред многобройните си модели. И двата компактни SUV-а споделят MQB архитектурата, двигателите и технологията.

Така че изборът се свежда само до дизайна и цената. Carwow се опитва да открие разликите между двата SUV и да даде цялостна сравнителна оценка.

Базовият T-Roc е с малко по-евтин от базовото Audi Q2. Но цените не разказват цялата картинка. Стандартното оборудване варира в моделите, както и качеството. Навсякъде в кабината на T-Roc са разположени евтини пластмаси, а Q2 обгръща пътниците с меки пластмасови повърхности и висококачествени материали. Това се очаква от премиум модел.

Въпреки това, T-Roc отвръща, когато става дума за практичност, благодарение на малко по-широката задна седалка и по-големия багажник. Що се отнася до характеристиките на шофиране, Audi и VW са трудни за разграничение, като се има предвид, че те са почти идентични.

Както при повечето немски автомобили, стандартното оборудване е доста спартанско, така че ще трябва да се охарчите малко, за да ги получите в прилични спецификации. Само не се захласвайте, че може да ги направите почти двойно по-скъпи.

В крайна сметка, изборът на едно от тези две превозни средства е въпрос на приоритети и лични предпочитания, особено когато става въпрос за дизайна. И така, кой бихте избрали?