VW Golf R 2018 ще е прекалено удобен

Golf R

Повечето ентусиасти винаги са предпочитали Volkswagen Golf GTI пред конкуренцията, но през последните години границата се увеличи толкова, че 300 конски сили сега са входният билет за хот хеч класа.

От впечатляващия Ford Focus RS до двата краля на сегмента, Mercedes-AMG A45 и Audi RS3 Sportback и новата Honda Civic Type R, е много трудно да се избере кой е най-добрият.

VW последва всички с Golf R, който въпреки дискретния си стил разполага с 2.0-литров турбо 4-цилиндров двигател, който развива 306 к.с. и 400 Nm въртящ момент, плюс задвижване на четирите колела.

С 6-степенна ръчна скоростна кутия Golf R се нуждае от малко повече от 5 секунди, за да достигне 100 км/ч., които падат до 4.6 сек, когато е снабден с трансмисия с двоен съединител.

Автомобилът е много добре оборудван, има спортни седалки, система за инфоразвлечение и дори карбон, но въпреки това, интериорът му е по-малко спортен от този на GTI, както отбелязва CarWow. Те съветват и онези, които искат да го използват ежедневно да си го поръчат с адаптивно окачване.

Но нека видим какво още има да се каже за „R“, с изключение на факта, че това е „най-игривият Golf.