Volvo V60 Vs Mercedes C-Class Estate – нека по-добрият победи

V60

Volvo разкри новото V60, премиум комби със средна големина, което използва същата рецепта като по-голямото V90, за да обяви война на германците.

Европейците имат възможност да предпочетат Volvo V60 спрямо всичките три германски комбита, включително A4 Avant на Audi, който е на пазара от миналата година, BMW 3-Series Touring, който скоро ще бъде обновен, и Mercedes, който наскоро разкри C-Class Wagon фейслифт.

В Съединените щати се предлагат само BMW 3-Series Touring (поне засега) и Allroad версията на Audi A4. Технически можете да включите Buick Regal Wagon като потенциален съперник за V60 в Щатите.

В това проучване V60 среща наскоро обявения модел на C-Class Wagon. И двете ще отпразнуват световните си премиери на автомобилното изложение в Женева, като Volvo разбира се събира най-голям интерес, тъй като е изцяло нов модел за сегмента, а не актуализирана версия на съществуващ такъв.

Новият Mercedes C-Class Estate обаче ще бъде въоръжен с технологии от S-Class, както и нови бензинови, дизелови и plug-in хибридни двигатели. Mercedes ще разкрие техническите подробности в Женева.

Volvo V60, от друга страна, предлага по-големи размери и по-просторен интериор за начало, с дължина 4,761 мм. в сравнение с 4,702 мм. при Mercedes. Обемът отзад с вдигнати задни седалки е 529 л. във Volvo и 490 л. в Mercedes.

И двете са смятани за един от най-елегантните модели в сегмента. Volvo приема по-квадратна и мускулеста форма, а Mercedes е по-заоблен и органичен.

Що се отнася до техния интериор, двата модела предлагат прекрасна атмосфера с високо качество и необходимото чувство на лукс. В двата автомобила са налице функции като цифров инструментален панел и голям екран за инфоразвлечение с всички екстри.

Всичко се свежда до това, кой дизайнерски език ви харесва повече, но реалните клиенти може би ще основат своето решение и на други фактори!