Mercedes-Benz C-Class 2019 Facelift показва технология от S-Class

C-Class

Атаката на Mercedes продължава, след като компанията свали покривалото от фейслифта на C-Class седан и комби.

За дебюта си на автомобилното изложение в Женева актуализираните модели включват обичайния дизайн, включително нови брони и ревизирани фарове с „ясни контури“.

Стилистичните промени са невероятни и 2019 C-Class може да бъде оборудван с LED фарове Multibeam. Mercedes казва, че всеки фар има 84 индивидуално контролируеми светодиода, които бързо и прецизно регулират светлината, за да отговарят на текущата ситуация.

Интериорът до голяма степен е непроменен, но има няколко характеристики, които са от S-Class. Това включва опционален 12,3-инчов цифров инструментален клъстер с разделителна способност 1920 x 720 пиксела.

Клиентите ще намерят и нов волан с чувствителни на допир контроли и актуализиран тъчпад с хаптична обратна връзка. Други акценти включват старт/стоп бутон, подобрен head-up дисплей и нова 10.25-инчова инфоразвлекателна система. Включена е и подобрена voice control система, която отговаря на допълнителни команди като включване на отопляемите седалки.

На технологичния фронт компанията е оборудвала автомобилите с най-новите системи за подпомагане на водача, за да могат да се управляват полуавтономно в определени ситуации. За да се постигне това, те са подобрили камерата и радарните системи, които позволяват на автомобила да „гледа“ на 500 метра. Другите допълнения включват актуализирана система за активно кормилно управление с функция за подпомагане промяна на лентата и аварийно спиране.

Mercedes не издава техническите спецификации, но потвърди, че в Европа ще има нови бензинови, дизелови и plug-in хибридни варианти.

В Съединените щати C-Class ще дойде с нов 2.0-литров 4-цилиндров турбо двигател, който произвежда 255 к.с. и въртящ момент от 369 Nm. Той ще бъде свързан с позната 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Моделът за САЩ ще бъде пуснат в продажба в края на тази година, а колата ще бъде стандартно с LED светлини и нови 17-инчови лети джанти. Клиентите ще могат да изберат и два нови цвята, наречени Mojave Silver Metallic и Emerald Green Metallic.