Volvo V60 2019 е на път

V60

Няколко изображения с ниска резолюция се появиха онлайн и според съобщенията новото Volvo V60 предшества глобалния си дебют на 21 февруари.

Първоначално публикувани, но след това бяха изтрити от AutoMotoSvijet от Босна и Херцеговина, предполагаемите официални снимки показват, че Volvo V60 ще споделя много дизайнерски прилики с по-голямото V90. Всъщност изглежда почти идентичен с по-големия си брат от някои ъгли, макар и в малко по-малък мащаб.

Следователно комбито включва познатите фарове на Volvo – Thor, както и задните светлини, които достигат D-колоните към покрива. Показаният модел има и малък спойлер, показващ се от покрива, двойни пет-спицови сребърни джанти и първокласна бронзова боя.

Платформата на най-новото поколение Volvo V60 ще бъде същата (SPA) архитектура като V90 и XC60.

Предлагат се селекции от двигатели, включващи най-малко два 2.0-литрови 4-цилиндрови дизелови двигателя и един 4-илиндров бензинов. Малък хибрид с 1.5-литров 3-цилиндров двигател и батерия също е възможен. Топ моделът ще бъде  T8 PHEV с около 400 к.с. Той ще се стреми да се бори с Audi S4 и Mercedes-AMG C43.

След публичното представяне на Volvo V60 на автомобилното изложение в Женева, шведската марка ще покаже и новия седан S60.