Volvo S60 изглежда превъзходно

S60

Volvo S60 от трето поколение беше представенo в заводa в Чарлстън, Южна Каролина, който също беше официално открит днес.

Новото S60 е първият модел на Volvo, който ще се продава без дизелова опция, което показва, че компанията се насочва към задвижване на ток. Шведският автомобилен производител вече заяви, че през 2019 г. всички нови модели ще бъдат електрифицирани.

„Новото S60 е един от най-вълнуващите автомобили на Volvo, които някога сме правили“, заяви шефът на Volvo Хакан Самюелсон. „Това е истинска кола за шофиране, която ни дава силна позиция на американските и китайските пазари за седани, създавайки повече възможности за растеж на Volvo Cars“.

Купувачите ще могат да избират между два хибридни бензинови двигателя с турбокомпресор и механичен компресор. T6 Twin Engine AWD PHEV ще доставя 340 к.с., докато спецификацията T8 за САЩ ще достави 400 к.с. Доказаните бензинови T5 и T6 двигатели ще бъдат налични при стартиране.

S60

Що се отнася до това колко добре ще се усеща S60, R&D експертът Хенрик Грийн заяви: „Активното шаси и различните режими осигуряват отличен контрол и представяне, които създават чудесно усещане. Моделът също така носи впечатляваща технология от 90 и други автомобили в този сегмент, което го превръща в един от най-добрите спортни седани на пазара.“

Налични са и електрифицирани версии на новото S60 с подобрение в управлението, наречено Polestar Engineered – налично изключително за модела T8 Twin Engine PHEV. То предлага усъвършенствани спирачки, окачване и управление на двигателя, което повишава мощността до 415 к.с.

Новото S60 споделя SPA платформата, безопасните функции и инфоразвлекателната система с моделите V60, XC60 и флагманът 90, които би трябвало да му помогнат да стане един от най-безопасните автомобили на пътя.

Помощните функции включват системи като City Safety с Autobrake, която помага на водача да избягва потенциални сблъсъци. Volvo казват, че това е единствената система на пазара, калибрирана да разпознава пешеходци, велосипедисти и големи животни. Също така City Safety се задейства и, за да смекчи предстоящи удари.

S60

Междувременно опции като системата Pilot Assist, която може да управлява, ускорява и спира автомобила на пътища с маркировка до скорост 130 км/ч., е подобрена, за да осигури по-добри резултати. Новото S60 също така идва с Run-off Road , Oncoming Lane и опционалната Cross Traffic Alert системи.

Що се отнася до дизайна на новото S60, той не е най-добре пазената тайна, особено с вече показаното V60. И все пак, ако ви харесва по-голямото S90, по-малкото S60 ще ви се стори още по-приятно, тъй като с няколко допълнителни линии, то изглежда още по-спортно.