v60

Няма спор, че откакто шведския бранд Volvo е под шапката на китайския автомобилен производител Geely, марката процъфтява. През последните години моделната гама се разширява с нови автомобили в различни сегменти и класове, пълни с най-новите джаджи и облечени в секси дрехи.

Най-новото заглавие, което ще се присъедини към семейството е V60. Това е престижно, компактно комби, което има за конкуренти Mercedes-Benz C-Class Estate, Audi A4 Avant и BMW 3-Series Touring.
Стилът на екстериора е подобен с този на по-голямото Volvo V90, а платформата на която е изграден V60 е SPA. Моделът допълва гамата ’60’ заедно с „XC60“ и е оборудван с множество асист системи включително полуавтономно шофиране.

Очаква се Volvo да пусне изцяло новото V60 на пазарите това лято, предлагайки го с традиционните бензинови и дизелови двигатели, както и две хибридни версии.

Като напълно нов модел е нормално дебютът му да се случи тази седмица на изложението в Женева, където марката да таргетира своите клиенти, които ще прекрачат прага на салона утре сутрин.

По-късно през годината Volvo ще лансира и Cross Country модификацията на V60 като алтернатира на Audi Allroad. Това ще се случи горе-долу по времето, когато ще се престави и новият S60.