Volkswagen T-Cross се подготвя за дебюта си в Париж

T-Cross

Ако трябва да се вярва на докладите, дългоочакваният Volkswagen T-Cross може да се появи на автомобилното изложение в Париж тази есен. Въз основа на тези шпионски снимки смятаме, че пускането на кросоувъра може наистина да е само след няколко месеца.

Сниман на тестове високо в планината, този прототип на T-Cross се е разделил със значително количество камуфлаж и се долавят някои прилики с концепта. Въпреки това екстериорният дизайн изглежда много по-обран, което доближава превозното средство в голяма степен до малка версия на Tiguan.

Отпред, фаровете, подобни на тези на Tiguan, са разположени заедно с решетка с три хоризонтални лайсни. Виждаме, че предната и задната броня са скрити с черно-бял камуфлаж, не позволяващ да видим още детайли от дизайна.

Ако сте объркани от новите имена на SUV-овете на Volkswagen, не сте само вие. Германската марка представи своя очарователен кросоувър T-Roc към края на миналата година като по-голяма алтернатива на T-Cross.

Не е ясно кои двигатели ще се предлагат в T-Cross, но няма да се изненадаме, ако видим някои от тези в T-Roc. Например, това може да включва 2.0-литров TSI със 187 к.с., 2.0-литров TDI със 147 к.с., 1.5-литров TSI със 147 к.с., 1.6 TDI със 113 к.с. и 2.0 TDI със 187 к.с. Предвижда се скоростна кутия с двоен съединител и 6-степенна ръчка. За съжаление, тези собственици на T-Cross, които планират да излязат извън пътя, ще бъдат разочаровани, тъй като задвижването е планирано само на предните колела. Платформата на T-Cross ще бъде същата MQB платформа като при Polo.

През април Volkswagen разкри, че ще сглобява T-Cross SUV в Южна Бразилия. Когато се появи на пазара, VW моделът ще съперничи на Nissan Juke и Peugeot 2008.