Поредният SUV на Volkswagen ще носи името Atlas. Той ще бъде седем местен и по-голям от Touareg-a.

След като по-рано ви разказахме за два нови SUV-а в гамата на Volkswagen – T-Roc и T-Cross, днес е ред на поредният нов джип. Моделът ще носи името Atlas и ще бъде най-големият в гамата на компанията.

Ако напоследък свикнахме да виждаме от повечето компании сравнително малки SUV-ове, предназначени предимно за градски пътувания, то Volkswagen определено ни изненадаха. Разбира се и немците изкараха джипки базирани на малките си модели леки коли, но Atlas ще е нещо различно. А именно огромен седем местен SUV с дължина над 5 метра. За момента са ясни двата агрегата с които първоначално ще се предлага Volkswagen-a. Добре познатите 2.0 TFSI и 3.6 V6.

За съжаление 4-цилндровият 2.0TFSI ще се предлага само с предно предавана. А големият V6 ще бъде наличен, както със задвижване само на предният мост, така и с AWD система. Това означава, че ако искате голям джип + 4Х4 или ще трябва да потърсите нещо друго или ще се примирите с големия разход на гориво.

Добрата новина за клиентите с по-големи семейства е, че VW Atlas ще разполага с три реда седалки и седем места. Друго интересно е, че средният ред ще се прибира изключително лесно в пода, тъй че със сигурност ще бъде доста комфортен, ако сте само четирима или бизнесмен с шофьор.

Какво обаче му липсва на SUV-a? За съжаление, от компанията не са споменали за дизелов агрегат, което със сигурност ще разочарова голяма част от потребителите. Друга забележка, както споменахме, е че няма 4Х4 задвижване за по малкия агрегат. Иначе Atlas изглежда атрактивно, а размерите му са впечатляващи.

Като цяло Volkswagen Atlas ни помага, но ни изглежда леко незавършен. Така че с нетърпение очакваме неговият дебют и се надяваме на изненади.