Toyota GT86 второ поколение ще е малкият брат на Supra

86

Toyota Австралия разкри, че второто поколение на спортното купе GT86 е на път.

По-рано тази година японска публикация твърдеше, че нито Toyota GT86, нито Subaru BRZ ще получат директен наследник. Твърди се, че BRZ ще бъде заменен от по-скъпа версия на новата Supra, докато GT86 ще бъде отказано.

Въпреки това, говорител на Toyota каза, че моделът ще продължи съществуването си. Subaru също потвърди продължение на спортиста си.

Сега, мениджърът на обществените въпроси на Toyota Австралия Броди Бот е информирал GoAuto, че не само че GT86 ще продължи да бъдат част от гамата на марката, но и че ще бъде актуализирана с втора генерация.

“Когато тези доклади се появиха, проведохме няколко вътрешни разговора и мога да ви кажа точно сега, че колата (второ поколение GT86) идва.“

„Не знам откъде идват тези доклади, но на този етап със сигурност не искаме да го преустановим, това е доста важен автомобил за нас и ще бъде малкият брат на Supra.“

Нещо повече, Бот добави, че тези в Toyota вече са видели второто поколение на модела и че той ще се появи скоро.

За второто поколение не се знае много и не е известно дали ще бъде разработено и построено с помощта на Subaru, подобно на настоящия модел. Според някои съобщения, новото GT86 може да получи по-голям 2.4-литров 4-цилиндров плосък агрегат, който най-вероятно ще бъде атмосферен.

Слуховете предполагаха, че Toyota ще се откаже от спортното купе, за да се увери, че няма да унищожи продажбите на новата Supra. Но дори и 4-цилиндровата версия на Supra, която ще се продава на определени пазари, ще бъде значително по-скъпа от 86.