Subaru дава надежди за следващо поколение BRZ

BRZ

След вчерашната информация, че Toyota GT86 и Subaru BRZ може и да не бъдат заменени, след като техният жизнен цикъл приключи, нека видим какво ще кажат от другата компания в проекта.

След като вчера стана ясно, че GT86 няма да изчезне от хоризонта, сега е ред да разберем какво мислят от Subaru за тяхното BRZ.

Отговорът на говорителя на Subaru USA Рон Кино беше бърз и не оставя място за размисъл:

„Ние не подкрепяме този доклад, идващ от японското списание Best Car“, каза той. „Ние се движим напред към следващото поколение Subaru BRZ, но в момента нямаме повече подробности.“

Това наистина е добра новина, които поради намаляващото търсене (и продажбите), нямат голям избор, когато става дума за забавен компактен спортен автомобил. Хората могат да се оплакват от съвместното разработване на автомобилите и в по-голямата си част са прави, но като се имат предвид ниските продажби, тъй като спортният автомобил също стана жертва на SUV-овете, съвместният проект е единственият начин да се развие такъв модел, без да се губят много пари.

Отговорът на Кино би могъл също да подскаже, че Toyota и Subaru ще си сътрудничат отново за новите компактни купета. В края на краищата, GT86 се произвеждат в завода Gunma на Subaru, заедно с BRZ, и няма да има смисъл нито един от двата автомобилни производителя да разработва следващото поколение сам.

Дали те ще се придържат към боксерния двигател? Вероятно. Ще използват ли ревизирана версия на настоящата платформа? Като се имат предвид похвалите, които е натрупал модела, това също е много вероятно. Дали те най-сетне ще разполагат с двигател с повече от 200 к.с., както искат клиентите? Ако редизайнът позволява поставянето му, без да се наруши баланса, това не е изключено.

Кога можем да очакваме тяхната поява? Не знаем, но всичко би могло да се случи в следващите 2 до 3 години.