Toyota са похарчили $2 милиона за Supra Concept

Supra

Новата Toyota Supra няма да е евтина. 86 е евтиното предложение, но не и големия брат.

$2 милиона са многократно повече от това, което ще иска компанията за автомобила, след като се появи в шоурумите. Но според данни, толкова струва на японския производител да изгради концепта. И той не е за продажба.

„В Австралия има много почитатели, когато става дума за Supra и за концепта, струващ 2.7 милиона долара“, заяви говорителят на Toyota Броуди Бот пред Motoring, цитирайки цената в австралийски долари, приблизително равна на 2 милиона долара. „Това вероятно ще е най-скъпата Supra!“

Производителят разкри концепта GR Supra Racing на автомобилното изложение в Женева през март миналата година. Дизайнът беше сходен с FT-HS и 2014 FT-1 концептите, полагайки основите на производствения модел. Когато поръчките започнат, очакваме Supra да започне от около $ 60,000. Но това няма да го направи най-скъпият модел, който Toyota предлага.

Както отбелязва Motor1, бихте могли да похарчите $ 90 000 на напълно оборудван Land Cruiser. И обратно на вътрешния пазар в Япония Toyota наскоро пусна новата лимузина Century за $ 180,000. Lexus предлага свои собствени скъпи автомобили, но най-скъпия ще бъде GR Super Sport, която ще бъде представена в близко бъдеще.

Последната Supra излезе от производството през 2002 г. и струваше приблизително  45 000 долара. Днес това би било около $ 63 000 или колкото Toyota очаква за новия модел.