Toyota може да възроди MR2 като хибрид или електрически roadster

MR2

Преди повече от 11 години Toyota се отказа от MR2, роудстър със задвижване на задните колела и средноразположен двигател, който се продаваше в САЩ, Европа и Япония.

Тогава компанията имаше тройка от спортни модели, включващи също Supra и Celica. Първата се завръща и докато все още нямаме нова Celica, Toyota представи 86, така че сега имаме две спортни купета от японската марка.

Но това може да се промени през следващите няколко години, тъй като Toyota понастоящем възнамерява да съживи MR2, според Autocar, цитирайки вицепрезидента на марката в Европа за продажби и маркетинг Мат Харисън. Разглежда се нов компактен роудстър и ако той получи зелена светлина, може да пристигне през следващото десетилетие, преди 2025 г.

Преди да реши дали нов MR2 би имал смисъл от финансова гледна точка, производителят трябва да определи подхода. И тъй като MR2 е в „дискусионна фаза“, според Харисън, Toyota обмисля съвместен проект за използване на платформа с друга фирма за автомобили. За 86 те си сътрудничиха със Subaru, които родиха BRZ, а за Supra – с BMW, което беше съвместно разработено с новия Z4.

Toyota иска да се увери, че ако MR2 направи завръщане, то трябва да има нужното ДНК, така че вероятно ще разработи двигателя. Възможните сценарии включват само бензинов модел, бензинов хибрид или и двете. А също така се обсъжда електрическо задвижване на батерии, като електрическият мотор се намира зад двете седалки, а батериите ще са монтирани под пода, за по-нисък център на тежестта.

MR2