Новата Toyota Supra излезе на пистата и показа част от интериора си

Supra

Новата Toyota Supra все още не е дебютирала официално, но спортният автомобил направи своя състезателен дебют през уикенда на Nurburgring в класа SP8T във VLN шампионата.

Японската марка е взела един от своите прототипи на Supra и я е модифицирала в състезателната кола, която виждате на снимките. Пилотът на Toyota Акио Тойода дори имаше възможността да я кара на най-известната състезателна писта в Германия. Toyota предостави на фотографите възможността да снимат интериора на автомобила, който споделя множество компоненти с производствената версия.

Както се вижда, A90 Supra е оборудвана с напълно цифров инструментален клъстер. Можем да видим голям екран на инфоразвлечение, показващ се от таблото, карбонови елементи по централната конзола и елегантни вентилационни отвори.

Лостът изглежда много подобен на този, който използва BMW при някои от автомобилите си. Промените за състезателните цели включват ролкейдж и състезателна седалка и волан.

Като цяло, интериорът изглежда превъзходен, както бихме очаквали от спортната Toyota и със сигурност е много по-луксозен от по-евтиния в GT86.

Отвъд интериора, Toyota прави модификации по спирачките на автомобила, за да го подготви за трасето на Nurburgring. Снимки бяха направени и на 6-цилиндровия двигател от BMW, задвижващ спортната кола.

Състезателната кола е лишена от пластмасовите капаци, които пътническите автомобили ще получат, а мястото изглежда доста тясно за двигателя. За щастие на ентусиастите, компанията вече потвърди, че двигателният отсег е достатъчно голям, за да побере емблематичния 2JZ агрегат, ако собствениците са готови за смяна.

Състезателните планове на Toyota за новата Supra остават неясни, но според източници, ако автомобилът тренира усилено, вероятно ще получи GT4 спецификация.

Що се отнася до пътническата версия, тя ще бъде показана на автомобилното изложение в Детройт през януари.