Tesla Roadster ще има пробег от над 1000 км според Илън Мъск

Roadster

Не знаем много за Roadster от второ поколение, въпреки че Tesla показа превю на модела преди около година и половина. Илън Мъск обаче направи интересен коментар в Twitter преди няколко дни.

Главният изпълнителен директор на Tesla беше попитан дали пробегът на Roadster „все още ще бъде 620 мили (998 км)”, на което той отговори, че „той ще бъде над 1000 км”. Това, разбира се, ще бъде само в идеални условия и без много раздаване на газ.

Тези числа са изключително впечатляващи, особено като се има предвид производителността на новия Roadster, който попада в хиперкар категорията. Времето до 96 км/ч. ще отнеме 1,9 секунди, а 160 км/ч. ще се удрят при 4.2 секунди. Очаква се 1/4 миля да се изминава за 8,8 секунди, а максималната скорост ще надвиши 402 км/ч. Тестовият пилот на компанията призна, че готовият автомобил ще бъде още по-бърз, явно заплашвайки Bugatti и Koenigsegg.

Новият Roadster няма да бъде евтин, но като се има предвид хиперкар представянето, всъщност ще е доста изгоден. Базовият модел се очаква да започне от $ 200,000, а Founder Series, която ще бъде ограничена до 1000 единици, ще бъде с $ 50 000 повече в САЩ. Докладите говорят за евентуално увеличение на цената от около 10% или малко повече, когато най-накрая се достигне поточната линия. Цената продължава да е много по-ниска от многомилионните машини, с които ще се конкурира.