Новата Tesla Roadster ще ускорява по-бързо от ракетите на Мъск

Roadster

Tesla все още не изпускат информация за второто поколение Roadster, а колата бе представена в края на 2017 г. в прототипна форма.

Освен няколко туита от Илън Мъск по отношение на изцяло електрическия суперавтомобил, Tesla не дава данни за колата. Въпреки това, електрическият производител продължава да популяризира новия Roadster, пускайки нов видеоклип, публикуван в Instagram.

Клипът изглежда е заснет през 2017 г., когато Tesla снима реклама за колата. Той показва червен Roadster, който излиза от ляв завой и дав газ, минавайки покрай камерата. Скоростта, с която автомобилът ускорява е зашеметяваща, но е възможно записът да е манипулиран.

Според прогнозите на Tesla, новият Roadster ще достига 96 км/ч. за 1.9 секунди, 162 км/ч. за 4.2 секунди и ще продължи докато премине 402 км/ч.

Когато Tesla за пръв път обяви новия Roadster през 2017 г., разкри, че базовият модел ще започне от $ 200,000 в САЩ, а лимитираната серия ще струва $ 250,000. Като се има предвид навика на Tesla да коригира цените на своите модели, няма да се изненадаме, ако Roadster струва малко повече, когато достигне производствената линия.

Въпреки това, дори ако Tesla увеличи цената на автомобила с 10%, тя все още ще бъде много по-евтина от другите изцяло електрически хиперкари, предлагащи подобна производителност. Техните цени често достигат над 1 милион долара.