Skoda скицираха интериора на Vision IV Concept преди дебюта

Vision IV

След официалните скици на модела, публикувани миналата седмица, Skoda показа интериора на концепта си за електрически SUV купе Vision IV.

Таблото се отличава с футуристичен стъпаловиден дизайн, който според Skoda е вдъхновен от предницата на автомобила. Виждаме инфоразвлекателна система с таблет, екран пред водача и двулъчев волан с надпис „SKODA“ вместо обичайното лого.

Липсата на традиционния тунел за скоростите позволява на Skoda да освободи повече пространство между шофьора и пътника отпред, което може да се ползва за безжично зареждане за два мобилни телефона. Също така, устройствата вероятно ще могат да бъдат интегрирани в инфоразвлекателната система без нужда от кабел.

Основан на MEB платформата за електрическия автомобили на Volkswagen (Modular Electric Drive Kit), новият Vision IV използва задвижване с нулеви емисии, въпреки че Skoda все още не е обявила подробностите.

Vision IV

Концептът се основава на Vision E, но с по-елегантен дизайн, нова решетка с вертикални лайстни, преработени брони и интересно осветление отпред и отзад. Концептът се възползва и от отново популярните безрамкови врати, а спортният покрив и 22-инчовите колела допълват външния вид.

Vision IV ще направи своя официален дебют на автомобилното изложение в Женева през 2019 г. на 5 март, заедно с европейския Kamiq SUV.

Vision IV
Vision IV