Skoda пусна скици и видео на бъдещия си кросоувър – Kamiq

Kamiq

След разкриването на официалното име на новия градски кросоувър, Kamiq, миналата седмица, Skoda пусна две официални скици, които визуализират външния му вид.

Фаровете отпред са уникални за марката, с хоризонтално разделени светлини. Тези, които се намират над фаровете, служат като дневни светлини и заедно с мигачите се свързват с предната решетка, типична за SUV-овете на Skoda.

Спортният вид на автомобила идва от леко понижената линия на покрива зад В колоните. Освен това, надписът „SKODA“ може ясно да се забележи отзад, между C-образните стопове.

Kamiq разполага със сребриста защитна кора отпред и използва подобен подход при задния дифузьор. Сребърните релси на покрива и големите колела, както и динамичните линии, които разчупват купето по дължина допълват външния вид на модела.

Базирайки се на архитектурата MQB A0 на VW групата, Kamiq е чешкият братовчед на Seat Arona и VW T-Cross. Той ще сподели двигателите си с другите два SUV-а, и като тях, вероятно ще се придържа само към предно предаване.

Ограничени до европейския пазар, продажбите на Kamiq трябва да започнат скоро след официалното му откриване. Skoda избра автомобилното изложение в Женева през 2019 г., което стартира на 5 март да бъде домакин на публичната премиера на Kamiq, но междувременно очакваме още тийзъри, а може би и пълни спецификации.