Skoda показа Scala под прикритие и даде малко инфо

Scala

Skoda работи върху нов хечбек, който ще замени Rapid. Той ще бъде наречен Scala, а сега чешкият автомобилен производител пусна предварителни подробности заедно със снимки на автомобила, (който все още е маскиран), в процес на развитие.

Въз основа на платформата A0 MQB на Volkswagen Group, новата Skoda Scala се основава на концепцията Vision RS, представена на автомобилното изложение в Париж само преди месец. Тя въведе нов дизайнерски език за марката.

Купувачите ще могат да избират измежду пет варианта на двигателя, всеки от тях снабден с турбокомпресор stop/start система, филтър за твърди частици и енергийно-възстановяващи спирачки, работещи с бензин, дизел или природен газ. Ще видим 1.0-литров 3-цилиндров и 1.5-литров 4-цилиндров двигател, произвеждащи между 88 и 147 к.с. и комбинирани с 5- и 6-степенни ръчни и 7-степенна автоматична кутия с двоен съединител. Налице е и динамично окачване, заедно с LED предни и задни светлини, както и всички системи за активна и пасивна безопасност, които VW може да вмести в компактна форма.

С дължина 4,362 мм и 1,793 мм ширина, Scala ще бъде малко по-къса и по-тясна от Volkswagen Golf. Въпреки това междуосието е по-дълго (2,649 мм) и е автомобилът е малко по-висок – 1,471 мм. Все пак тя ще предлага подобни интериорни размери като по-голямата Octavia и ще се похвали с едно от най-големите багажни отделения в сегмента: 467 литра с вдигнати седалки или 1,410 литра със смъкнати.

Вътре ще открием 9,2-инчов (или 10.25 по поръчка) дисплей за инфоразвлечение с пълна свързаност, заедно с иновативни функции като електрически прибиращ се теглич, стъргалка за лед в капачката за горивото, чадър на шофьорската врата и електрическа задна врата.

„С новата Škoda Scala откриваме нова глава в сегмента за компактни автомобили Škoda“, каза изпълнителният директор Бернхард Майер. „Това е съвсем нов продукт, който определя еталоните в този сегмент по отношение на технологията, безопасността и дизайна. Scala отлично олицетворява типичния за Škoda интелигентен подход. Ние сме убедени, че Scala има най-добрата възможност да предефинира А-сегмента на марката.“