Skoda Scala ще замести Rapid

Scala

Skoda се връща на чертожната дъска, за да замени Rapid като основен компактен модел. В този процес компанията разкри чисто ново име.

Scala идва от латинската дума „стълби“ или „стълба“, посочвайки стъпката напред, която чешкият автомобилен производител се стреми да предприеме с този нов модел.

„С новата Škoda Scala откриваме нова глава в компактния клас на Škoda“, каза изпълнителният директор на компанията Бернхард Майер. „Това е напълно ново развитие, което поставя стандартите в областта на технологиите, безопасността и дизайна в този клас. Ние сме уверени, че Scala има най-добрия шанс да предефинира А-сегмента за Škoda.“

Новият модел бе представен под формата на динамично изглеждащата концепция Vision RS на автомобилното изложение в Париж само преди няколко седмици. Производственият вариант вероятно няма да изглежда толкова спортен – поне не до пристигането на RS версия. Все пак моделът ще запази оформлението на каросерията и вероятно ще очакваме седан и комби след време.

Този ход се очаква да постави „Scala“ в по-директна конкуренция с Ford Focus и Volkswagen Golf, които са изключително търсени на европейския пазар.

Scala