Skoda обмисля Scala RS като хибрид

Scala RS

Чисто новата Skoda Scala може да бъде следващият модел, който да получи RS върхова версия. Автомобилът ще се превърне в съперник на Renault Megane RS, Ford Focus ST и други компактни хот хечове.

Все още се чака решение, но въпреки това идеята стои на дневен ред. Мениджърът за продажби и маркетинг в Skoda, Ален Фави, каза пред AutoExpress на автомобилното изложение в Женева, че „официално не сме решили нищо. Но да, обмисляме Scala RS. Що се отнася до мен, има смисъл да имаме такъв модел.“

Octavia RS и Kodiaq RS се справят доста добре с продажбите, така че вероятен RS модел на новия хечбек не е никак изключен.

„Реалността е, че сме изключително успешни с Octavia RS“, каза Фави. „А ранните признаци за Kodiaq RS са окуражаващи. Моделът постига своите цели и даже ги надхвърля. Така че дори пакет, който не е типичен спортен автомобил, а само спортен вариант, има много смисъл. „

Scala RS

Друг служител на Skoda, който настоява за компактен мощен хеч, е отговарящият за техническото развитие, Кристиан Щрубе. „Топ версията на Scala е много интересна от инженерна гледна точка. Това е тип кола, за която настоявам. „

Въпреки това, за разлика от настоящия Volkswagen Golf GTI, потенциалната Scala RS може да не се задвижва от конвенционален двигател. Вместо това, компанията обмисля хибриден агрегат, който ще им помогне да намалят емисиите на CO2, както и да направят колата да отговаря на новите, по-строги европейски стандарти.

Scala RS

Концептът Vision RS, който даде път на Scala, беше задвижван от 1.5-литров двигател с турбокомпресор с електрически мотор, което води до обща мощност от 242 к.с. Автомобилът може да достигне 100 км/ч. за 7.1 секунди и максимална скорост от 210 км/ч. Нещо повече, той е в състояние да измине на ток 70 км.

Предвид настроенията в Skoda, както и нововъведенията в концептите им, няма да се учудим, ако идеята за Scala RS получи зелена светлина. Това би бил доста интригуващ модел, който със сигурност ще разчупи стереотипите в класа си.

Scala RS